Hlavní obsah

Mladý Pákistánec postřílel celou rodinu, neměli už ani na jídlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur

Oba rodiče a šest svých sourozenců zastřelil v neděli v centrální části Pákistánu devatenáctiletý mladík, protože otec nedokázal rodinu uživit. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánské hory

Článek

Podle dostupných zpráv zřejmě devatenáctiletý Muhammad Afzal rodiče, dvě sestry a čtyři bratry nejprve omámil drogami, než je svázal a zastřelil. Zabitým sourozencům bylo od tří do šestnácti let a "všichni zemřeli ihned", uvedla policie.

Rodinná tragédie se odehrála v okrsku Gudžranvala asi 80 kilometrů severně od východopákistánského Láhauru, hlavního města provincie Paňdžáb. Afzal, který byl ze sourozenců nejstarší, původně policistům řekl, že jeho rodinu vyvraždili "banditi" během přepadení, ale když se v domě nenašly žádné stopy vloupání, k osminásobné vraždě se přiznal.

Zabít rodinu se prý rozhodl proto, že se mu nedařilo rozbít bludný kruh bídy, do kterého se rodina dostala. Jeho otec byl chudý, jediným jeho majetkem byla kára tažená oslíkem a s její pomocí už nedokázal vydělat dost na to, aby se rodina alespoň dvakrát denně najedla, uvedli policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám