Hlavní obsah

V Indii se prolomil dřevěný most, lidé se zřítili do propasti

Novinky, bok
Dillí

Pokojný sobotní politický sraz na jihovýchodě Indie se během okamžiku proměnil v tragédii. Váhu početného davu neunesl dřevěný most nad horskou řekou, přes který vesničané přecházeli. Většina lidí se zřítila do několik desítek metrů hluboké propasti. Podle BBC zemřelo 32 lidí.

Foto: Reuters

Záchranáři ve vesnici Bijonbari prohledávají trosky a pátrají po obětech neštěstí.

Článek

Podle policejních složek se v jednu chvíli na dřevěném mostě nacházelo minimálně 150 osob, jejichž váhu nemohl most unést. Ze zprávy vyplývá, že nejméně 32 lidí zemřelo na místě a dalších 132 bylo zraněno.

Během sobotního večera bylo přímo na místě neštěstí záchranáři vyproštěno zhruba 60 osob, další se ale stále pohřešují a záchranáři tak během neděle rozšířili pátrání po proudu řeky Rangeet Khola. Mezi obětmi bylo potvrzeno i šest dětí.

Čaj a kultura

Ve vesnici Bijonbari, vzdálené cca 30 kilometrů od Darjeelingu, se v sobotu shromáždil početný dav, který si přišel poslechnout projev jednoho z místních vůdců ohledně pěstování čaje v regionu. Pro větší přehlednost byl kulturní program naplánován na jednom břehu řeky, zatímco samotné projevy na břehu druhém. Toto řešení se posléze ukázalo jako velmi nešťastné.

"V jednu chvíli bylo na mostě bohužel příliš mnoho osob," uvedl Roshan Giri, mluvčí jednoho z politických řečníků, kteří na akci vystoupili s projevem.

Ministryně Mamata Banerjee krátce po neštěstí všechny ujistila, že pro příbuzné obětí i zraněných udělá vše potřebné.

Jednou z dalších příčin pádu mostu, který byl postaven v roce 1942, mohlo být i jeho poškození při zářijovém zemětřesení o síle 6,9 stupně Richterovy stupnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám