Hlavní obsah

Ozbrojený gang unesl v Keni postiženou Francouzku

Novinky, lap
Aktualizováno

Ozbrojený gang z keňského hotelového resortu na ostrově Manda unesl 66letou Francouzku. Přepadli ji v sobotu brzy ráno. Informovaly o tom tamější úřady, citované BBC. Lodí ji měli odvézt do sousedního Somálska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Unesená žena byla zdravotně postižená a používala invalidní vozík. Napadena byla v pronajatém bungalovu Ras Kitau po půlnoci z pátku na sobotu. Svědci uvedli, že slyšeli výstřely ze samopalů, než skupina nasedla do motorového člunu, uvedl server BBC.

Devětatřicetiletý partner ženy John Lepapa, pocházející z Keni, agentuře Reuters sdělil, že do jejich domu na pláži vtrhla šestice maskovaných ozbrojenců a oni byli donuceni lehnout si tváří k zemi. Ženu pak odnesli do člunu. Podle muže byl útok cílený, protože maskovaní muži vykřikovali stále dokola "Kde je cizinka, kde je cizinka".

„Ozbrojenci připluli na Mandu lodí v noci. Mezi místními je Francouzka dobře známá. Na ostrov jezdí pravidelně,“ řekl Reuters místní zákonodárce Abu Chiaba.

Keňská policie zatím nezveřejnila jméno ženy. Podle ministra cestovního ruchu Najiba Balaly loď s únosci pronásleduje pobřežní stráž. Ozbrojenci podle něj několikrát vypálili do vzduchu, aby pronásledovatele zastrašili. Potopení lodi únosců není podle ministra možné vzhledem ke zdravotnímu stavu ženy, mohla by se utopit.

Útok se stal tři týdny poté, co byla unesena na severu země v Kiwayu Britka. Jejího manžela na místě ozbrojenci zastřelili. Ženu převezli za hranice Somálska a stále ji drží. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Unesenou Britku mohli zavléct do Somálska

O osudu 56leté Britky, kterou o víkendu unesli z luxusního letoviska na pobřeží Keni, není zatím nic známo. Podle BBC ji mohli útočníci, kteří přijeli...

Výběr článků

Načítám