Hlavní obsah

Záchranáři se dostali ke spadlému letadlu v Indonésii, nikoho živého nenašli

• Aktualizováno

Čtvrteční havárii indonéského letadla nepřežil nikdo z 18 lidí na palubě. Podle agentury AP to uvedli záchranáři, kterým se k místu neštěstí na Sumatře podařilo dostat až v sobotu. Nehoda se stala v hornatém terénu a místo je podle agentury AFP špatně přístupné. Z leteckých snímků bylo patrné, že letadlo nebylo moc poškozeno, a panovala tudíž naděje, že se někdo z lidí na palubě zachránil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šéf záchranných operací Sunarbowo Sandi AP sdělil, že skupina 15 záchranářů našla těla 14 pasažérů a čtyř členů posádky ještě připoutané v sedadlech. Mezi cestujícími byly také čtyři děti.

Naději vyvolala páteční zpráva matky jedné z pasažérek. Dcera jí prý ve čtvrtek večer telefonovala, ale celou dobu vzlykala a nebylo jí rozumět. Posádka záchranného vrtulníku také ze vzduchu viděla, že dveře v trupu letadla jsou otevřené.

Ředitel oddělení letectví na ministerstvu dopravy Herry Bakti ale v pátek prohlásil, že je letadlo na mimořádně nepřístupném místě. "Jsou tam jenom kopce a srázy, žádná cesta," řekl.

V letadle typu Casa C-212 bylo 14 cestujících a čtyřčlenná posádka. Odstartovalo ve čtvrtek ráno z Medanu na severu Sumatry a spadlo o několik minut později. Posádka předtím stačila vyslat tísňové volání. Stroj je v horách vzdálených asi 70 kilometrů od Medanu, v nadmořské výšce 1100 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám