Hlavní obsah

Třináctiletá Japonka zemřela při vymítání zlého ducha

– Tokio

Třináctiletá Japonka se stala obětí vymítání zlého ducha, které prováděl mnich a kterého se účastnil i její otec. Muži údajně dívku připoutali pásky k židli a polévali ji vodou, až se děvče udusilo. Předtím něco podobného dělali nejméně stokrát. Informovala o tom v úterý agentura AFP s odvoláním na japonskou policii a média.

Článek

Lékaři konstatovali u dívky smrt druhý den po seanci. Matka přivolala sanitku, když děvče upadlo do bezvědomí, oběti ale už nebylo pomoci a zemřela v nemocnici. "Příčinou smrti bylo udušení," sdělila policie.

Případ se udál 27. srpna v prefektuře Kumamoto na jihojaponském ostrově Kjúšú. Dívčini rodiče se prý na mnicha obrátili proto, že jejich dcera trpěla několik let duševními a fyzickými problémy a lékaři si s ní nevěděli rady. Mnich, který patří k náboženské skupině odvozené od jisté buddhistické sekty, prohlásil, že dívku posedl zlý duch.

V osudný den rodiče dívku odvezli do jednoho z objektů náboženské skupiny vybavené vodní pumpou, ze které jí na obličej z výšky stříkala voda. Mnich při obřadu nazývaném "očištění padající vodou" odříkával sútry, otec dívku držel.

Před smrtelným vymítáním podstoupila prý oběť tutéž praktiku již asi stokrát.

Šestapadesátiletý mnich Kazuaki Konošita a padesátiletý otec dívky Acuši Maišigi byli zatčeni s obviněním, že dívce způsobili smrtelná zranění. Obvinění popírají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám