Hlavní obsah

V Šanghaji se srazily dvě soupravy metra, 240 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

V Šanghaji na jihu Číny se v úterý srazily dvě soupravy metra. Nehoda si podle agentury Nová Čína vyžádala 240 zraněných, většina lidí je zraněna lehce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Šanghaji se srazily dvě soupravy metraVideo: Reuters

 
Článek

"Zranění utrpělo více než 240 lidí. Nikdo však nebyl zraněn vážně," sdělila agentura Nová Čína s tím, že ze souprav bylo evakuováno na 500 cestujících.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Záchranáři vyvádějí zraněné z metra.

Příčinou srážky, která se stala ve 14:51 místního času (8:51 SELČ) na trase 10 ve stanici Lao-si-men, byla porucha automatického signalizačního systému. Po selhání zařízení museli vlaky navádět zaměstnanci metra. Jedna přijíždějící souprava pak vrazila do zadní části soupravy, která byla před ní.

Foto: Aly Song, Reuters

Sanitky odvážejí zraněné

Na fotografiích umístěných na populárním čínském mikroblogu Weibo jsou vidět pasažéři krvácející v obličeji a hasiči vstupující do vagónu s cílem zachránit zraněné.

Soupravy se srazily dva měsíce po velkém neštěstí na vysokorychlostní železnici na východě Číny, při němž zahynulo 40 lidí.

Tato katastrofa z 23. července vážně poškodila pověst čínských vysokorychlostních vlaků, které bývaly chloubou čínské vlády. I tehdy selhalo signalizační a zabezpečovací zařízení. Pustilo vlak na obsazenou kolej.  [celá zpráva]

Foto: Carlos Barria, Reuters

Záchranáři vyvádějí zraněnou ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám