Hlavní obsah

Ozbrojený dav v Libyi vzal útokem dům Kaddáfího důstojníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Ozbrojený dav napadl v úterý granáty, kameny i raketami dům rodiny v libyjském Tripolisu s úzkými vztahy k sesazenému vůdci Muammaru Kaddáfímu. Část domu byla zničena, ve zdech zůstaly díry po střelbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povstalci podpálili dům Kaddáfího spřízněnce v TripolisuVideo: Reuters

 
Článek

Jednotky libyjské prozatímní vlády dům napadly již dříve a zkonfiskovaly zbraně. Zadržely také čtyři bratry, kteří měli údajně plánovat útoky ve jménu Kaddáfího ho v Tripolisu.

„Tento dům patří Ameru Músu Zintánímu. Byl důstojníkem Kaddáfího režimu a jeho synové jsou kriminálníci. Jsou to vrazi a zloději. Před osvobozením Tripolisu dělali strašné věci jako vraždy, znásilňování a krádeže bez milosti,“ řekl jejich soused Muftá al-Grari, když dav oslavoval u jeho domu.

Členové této rodiny byli obviněni ze zabíjení a organizování útoků proti povstalcům.

Prozatímní libyjský premiér Mahmúd Džibríl řekl, že otázka jmenování první oficiální libyjské vlády od svržení Muammara Kaddáfího je otázkou maximálně deseti dní. Uvedl to v úterý na konferenci v New Yorku, které se zúčastnili ministři zahraničí států skupiny G8.

Reklama

Výběr článků

Načítám