Hlavní obsah

Unesenou Britku mohli zavléct do Somálska

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi/Londýn

O osudu 56leté Britky, kterou o víkendu unesli z luxusního letoviska na pobřeží Keni, není zatím nic známo. Podle BBC ji mohli útočníci, kteří přijeli v rychlém člunu, odvléci do nedalekého Somálska, kam cesta po moři trvá ani ne 90 minut. Její manžel byl při únosu zabit.

Foto: Flora Banegal, Reuters

Keňští vojáci hlídkují na pláži v oblasti, odkud byla unesena Britka.

Článek

Podle keňské policie byl pár jediným návštěvníkem Kiwayu Safari Lodge. Po sobotní půlnoci do oblasti připlul rychlý člun. Útočníci vstoupili do chýše a zazněl jeden výstřel.

Keňský policejní komisař Mathew Iteere uvedl, že únosci měli snadnou situaci: „Tyto chýše nemají dveře. Místo dveří se používá závěs. Myslím si tedy, že mohli snadno vstoupit. Vypálena taky byla jen jedna rána.“

David Tebbutt byl střelen do zad, i když se spekuluje, že se bránil. Jeho 56letá žena Judith byl odvlečena. Přes nasazení vrtulníků se ji nedaří vypátrat. Možná skončila v Somálsku, které je vzdálené jen 45 kilometrů. Somálské milice už dříve útočily v pohraničí Keni. Jih Somálska ovládají islámští radikálové.

Jeden ze svědků vedl, že útočníci donutili Keňana, aby je navigoval do turistické oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám