Hlavní obsah

Muž, který s 11letou dcerou vyhrožoval výbušninou u soudu v Sydney, se vzdal

Sydney
Aktualizováno

Muž s dítětem a údajnou výbušninou pronikl v úterý do budovy justičního paláce na předměstí Parramatta v Sydney. Přivolaní policisté s ním několik hodin vyjednávali. Muž se po 11 hodinách vzdal. Nikdo nebyl zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž vyhrožuje s výbušninou u soudu v SydneyVideo: Reuters

 
Článek

Úřednice Betty Horová řekla listu Sydney Morning Herald, že muž přišel do budovy ráno v doprovodu dívky, údajně své jedenáctileté dcery. „Chtěl mluvit s někým od soudu,“ řekla. Podle jejích slov měl muž v úterý stání. Když mu úřednice odpověděla, že žádná osoba takového jména u soudu nepracuje, došlo podle Horové k radikální proměně v jeho chování.

Oznámil, že chce mluvit s ministerstvem spravedlnosti a dodal, že má v batohu bombu.

Asi padesátiletý muž následně přešel do druhého patra budovy. Byl svlečený do půl těla a na hlavně měl soudcovskou paruku. Novinářům shromážděným před budovou se ukázal v okně, gestikuloval a demonstrativně plivl na paruku. Pak začal demolovat kancelář, v níž se nacházel. Rozbil při tom i několik okenních výplní.

Policejní vyjednavači na místě byli s mužem 11 hodin ve styku. "Přednesl několik požadavků, které teď nebudu komentovat," řekl v průběhu vyjednávání zástupce policejního šéfa státu Nový Jižní Wales.

Když dívka v slzách vyběhla z budovy, vzali policisté kancelář útokem. Muž se posléze vzdal a byl odveden v poutech. K žádným zraněním nedošlo. Další podrobnosti policie nesdělila.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Muž s údajnou výbušninou vyhlíží z okna budovy soudu, kam vtrhl v doprovodu 11leté dcery.

Událost se stala ani ne měsíc poté, co byla v rodinném domě v Sydney přepadena 17letá dívka, jíž maskovaný muž umístil na krk obojek s údajnou bombou a zmizel. Policisté obojek odejmuli až po deseti hodinách. Útočník byl později dopaden v USA, kde čeká na vydání do Austrálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám