Hlavní obsah

Žralok u Austrálie překousl 21letého surfaře vejpůl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bunker Bay
Aktualizováno

Nedělní surfování v australském Bunker Bay, přibližně 300 kilometrů jižně od Perthu, se stalo osudné 21letému surfaři. Kyle James Burden přišel po útoku žraloka o spodní končetiny a během několika okamžiků zemřel. Jeho dva kamarádi, kteří s ním byli na vodě, nezpanikařili a tělo svého kamaráda dotáhli na břeh. Mladému muži už ale nebylo pomoci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žralok u Austrálie překousl 21letého surfaře vejpůl Video: Reuters

 
Článek

Australané chválí odvahu obou mladých chlapců, kteří chtěli kamarádovi pomoct. Místo toho, aby ve snaze o záchranu svého života zběsile pádlovali směrem k břehu, pokusili se svého přítele zachránit. Jeho tělo, které bylo podle vyšetřovatelů doslova překousnuto vejpůl, totiž dotáhli až na břeh.

Podle odborníků, kteří viděli rozsah mladíkova zranění, pravděpodobně útočil obávaný žralok bílý. Burdenova zranění byla prý jednoznačně neslučitelná se životem.

"Musíte smeknout klobouk před těmi mladíky, kteří s ním surfovali a přivezli jeho tělo na břeh. Ten pohled byl značně zneklidňující i pro mé zkušené kolegy, natož pro jeho kamarády. Udělali něco, co opravdu není samozřejmostí," uvedl vedoucí tamějšího policejního okrsku Craig Anderson.

"Rozsah zranění mladého muže byl obrovský. Nejde o něco, co dobrovolní záchranáři či i zkušení lékaři rádi vidí," dodal Anderson s tím, že je pláž zatím uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám