Hlavní obsah

Muž se v letadle udusil jídlem, přítelkyně u jeho těla seděla devět hodin

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická událost se přihodila na palubě letadla směřujícího tento víkend ze Singapuru do novozélandského Aucklandu. Při jídle se během letu udusil 31letý Novozélanďan. Jeho zápas o život sledovala jeho šokovaná přítelkyně, která poté jeho tělo odmítla opustit a seděla vedle něj až do přistání.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Jetstar. Ilustrační foto

Článek

Vanessa Preechakulová popsala médiím, jak se její přítel Robert Rippingale na cestu těšil. Na letiště v Singapuru přijeli dokonce o šest hodin dříve, protože se muž už nemohl dočkat. V Singapuru pracoval tři roky a cesta na Nový Zéland pro něj měla být cestou domů. „Jednu chvíli jsme vedle sebe seděli a líbali se, drželi se za ruku a v dalším okamžiku se dusil,“ řekla Preechakulová.

„Pomyslela jsem si, jak jsi mi to mohl udělat?“ uvedla žena pro New Zealand Herald.

Seděla u něj až do přistání

Muž si po nástupu do letadla k jídlu vybral hovězí a hodlal ho spořádat během sledování videa. Náhle si jeho přítelkyně všimla, že se celý třese, má vypoulené oči a nemůže dýchat. Zpočátku si podle svých slov nemyslela, že jde o něco vážného, a domnívala se, že se jen směje filmu. Později však zalarmovala stevardy, ukázalo se, že letadlem cestuje i lékař s dvěma sestrami. Ti okamžitě přispěchali a snažili se muži pomoci, naneštěstí už bylo pozdě. Devadesát minut po startu byl muž prohlášen za mrtvého.

Jeho tělo bylo poté přeneseno do oddělení pro posádku, kde je přikryli. Jeho přítelkyně však svého milého odmítla opustit i po smrti, tak si vynutila, že vedle něj zůstane sedět až do přistání, které mělo následovat za dalších devět hodin. „Snažím se, abych vůbec pochopila, že zemřel. Byl tak výjimečný a šlechetný,“ řekla žena listu.

Mluvčí společnosti Jetstar, která letadlo provozuje, oznámil, že příčinu smrti muže určí pitva. Lékařská zpráva by měla podle něj být k dispozici během měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám