Hlavní obsah

Tajfun Talas zabil v Japonsku nejméně 15 lidí

Tokio

Nejméně 15 mrtvých a 43 nezvěstných je nová bilance řádění tajfunu Talas v Japonsku. Živel západní část země zasáhl v sobotu a v neděli se posouvá na sever směrem nad moře. Silný déšť v zemi způsobil záplavy a sesuvy půdy. Příkazy k evakuaci a varování před silnou bouří vydaly úřady pro 460 000 lidí v západním a centrálním Japonsku, uvedla tisková agentura Kjódó.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řádění tajfunu Talas v JaponskuVideo: Reuters

 
Článek

Střed letošního v pořadí 12. tajfunu se podle japonské meteorologické agentury posouval na sever přes Japonské moře rychlostí nepřekračující 20 kilometrů v hodině. V noci na neděli tajfun přeletěl nad ostrovem Šikoku a centrální částí ostrova Honšú.

Vzhledem k pomalému postupu bouře meteorologové varovali před pokračujícím silným deštěm a větrem, který by mohl vést k dalším záplavám a sesuvům půdy.

Podle televize NHK sesuvy půdy v prefektuře Wakajama pohřbily tři domy a pět lidí se nadále pohřešuje. Čtrnáctiletou dívku se však podařilo z trosek vytáhnout živou. Sedm nezvěstných hlásí úřady v nedaleké prefektuře Nara poté, co jejich domy odnesla řeka. Třiasedmdesátiletý muž v Naře zahynul, když se jeho dům zbortil po sesuvu půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám