Hlavní obsah

Kapsáři mají nový trik, ke krádežím používají čínské hůlky

Novinky, Markéta Klánská

Zloději jsou neskutečně vynalézaví a používají nejrůznější nástroje, aby druhé okradli. Ti v Číně dokonce využili tradičních hůlek. Dokonce je přitom několikrát natočila bezpečnostní kamera.

Článek

Na videu, které se na internetu objevilo počátkem minulého měsíce, jsou vidět dva zloději v tmavých kabátech. Nejprve hlídkovali po ulici, poté se nenápadně vkradli za nic netušící nakupující a pomocí čínských hůlek určených ke konzumování jídla je okradli.

Čínská policie uvedla, že zlodějské gangy používají hůlky, aby okradli zejména nakupující ženy. A jak je patrné, nestydí se krást ani za bílého dne a před zraky kolemjdoucích, uvedl deník The Daily Mail.

Není jasné, odkud přesně záběry pochází, vypovídají však o novém trendu, který se v Číně rozmáhá. Jeden starší případ je toho důkazem.

„Všem je to zřejmé, ale nikdo nezakročí. Tento gang ví naprosto přesně, co dělá a jeho členové jsou velmi zruční. Tím, že používají hůlky, předcházejí tomu, aby mohli být chyceni s rukou v cizí kapse. Navíc pak nenechávají na ukradených věcech žádné otisky,“ uvedl podle deníku The Daily Mail jeden divák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám