Hlavní obsah

V Riu de Janeiro havarovala tramvaj: pět mrtvých a 57 zraněných

Pět lidí zahynulo a dalších 57 utrpělo zranění při nehodě turistické tramvaje v druhém největším brazilském městě Riu de Janeiro. Mezi pasažéry byli Američané, Francouzi a Portugalci, uvedla v neděli agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vykolejila známá turistická tramvaj v Rio de Janeiru, pět mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala v sobotu ve čtvrti Santa Teresa. Příčiny havárie podle DPA nejsou známé, zřejmě šlo o selhání brzd. Tramvaj vykolejila a mimo trať ujela dalších padesát metrů, poté narazila do sloupu a převrátila se. Střecha vozu se při havárii odtrhla. RIA Novosti ale s odvoláním na předběžné výsledky vyšetřování uvedla, že se tramvaj střetla s protijedoucím autobusem.

Čtyři lidé zahynuli na místě, pátý pasažér podlehl těžkým zraněním v nemocnici. Mezi mrtvými je i řidič. Asi desítka lidí utrpěla vážná zranění. Mnoho cestujících zůstalo zaklíněno v troskách tramvaje, odkud je museli vysvobodit až záchranáři.

Tramvajové vyjížďky v Santa Terese jsou mezi turisty velmi populární, ale jak upozorňuje RIA Novosti, nejsou vždy bezpečné. V červnu zde zemřel francouzský turista. Vezl se na stupátku, ale uklouzl a zřítil se z 15 metrů vysokého mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám