Hlavní obsah

Sebevražedný atentátník v Alžírsku zabil nejméně 10 lidí

Alžír
Aktualizováno

Nejméně 10 lidí zemřelo v pátek při sebevražedném atentátu u budovy vojenské akademie západně od alžírské metropole. S odvoláním na bezpečnostní zdroje to oznámila agentura AP. Podle agentury AFP, která se odvolává na nemocniční zdroje, je mrtvých dokonce 18.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K atentátu došlo ve městě Cherchel asi 180 kilometrů západně od Alžíru. Na své internetové stránce útok potvrdil také nezávislý deník Al-Vatan. Dalších asi deset lidí bylo zraněno.

Exploze nastala krátce po skončení půstu, když se dva atentátníci, z toho jeden na motocyklu, vyhodili krátce po sobě do vzduchu před vchodem do školy. Agentura AP tvrdí, že atentátník odpálil auto napěchované výbušninami. Podle AFP bylo zabito 16 vojáků a dva civilisté.

K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil, ale způsob jeho provedení napovídá, že by za ní mohla stát Organizace Al-Káida v muslimském Maghrebu, severoafrická odbočka celosvětové teroristické sítě dříve známá jako Salafistická skupina pro kázání a boj.

Od začátku ramadánu 1. srpna islamistické radikální skupiny zesílily své útoky, protože pokládají posvátný postní měsíc za období zvláště příhodné pro svatou válku džihád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám