Hlavní obsah

Číňan zemřel na operačním sále, lékaři utekli před požárem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

V nemocnici v Šanghaji ve středu zemřel na operačním sále 50letý muž. Pacienta během operace opustili lékaři, protože ve vedlejší místnosti hořelo.

Foto: Profimedia.cz

Vedení nemocnice slíbilo, že rodinu zemřelého pacienta odškodní.

Článek

Vedení třetí městské nemocnice v pátek přiznalo, že muž, jemuž lékaři amputovali nohu, zůstal na sále bez dozoru půl hodiny.

Ve vedlejší místnosti začal hořet dezinfekční přístroj. Zdravotní sestra sice plameny zadusila, ale místnost i operační sál zahalil kouř. Šestice zdravotníků chvíli pokračovala v operaci, ale nakonec sál opustila. Pacienta nemohli podle jejich slov odvézt, neboť byl napojen na přístroje a lůžko bylo navíc pevně uzamčené, přičemž odemknout ho uměly jen sestry, které tam nebyly.

„Když operaci dokončovali, vypadl proud a oni odešli,“ tvrdí mluvčí nemocnice Chu Jüan. Hasiči podle ní pak lékařům nedovolili hned se vrátit. Když se tak stalo, pacient už byl mrtev. Udusil se. Lékaři jej sice před úprkem napojili na dýchací přístroj, ale nepočítali s tím, že kouř bude tak mocný.

Zdravotníci byli dočasně uvolněni z práce, incident vyšetřuje policie. „Chybovali jsme, je to naše odpovědnost,“ přiznala po kritice čínských médií mluvčí s tím, že rodinu zemřelého odškodní.

Reklama

Výběr článků

Načítám