Hlavní obsah

Pitbul v Melbourne zabil čtyřletou dívku

Melbourne
Aktualizováno

Čtyřletá dívka zahynula po útoku pitbula na předměstí Melbourne. Pes napadl ještě další dítě a jednoho dospělého, uvedl ve čtvrtek server The Australian. Vláda australského státu Viktorie, kde Melbourne leží, v reakci na případ zvažuje zpřísnění trestů pro majitele nebezpečných zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Pitbul

Článek

Pitbul patřil sousedovi napadené rodiny. Podle svědků se dostal do sousední zahrady a zaútočil zde na třicetiletou ženu. Ta se před ním snažila utéct do domu, zvíře ji ale následovalo. V domě pak napadlo nejprve pětiletou dívku a následně o rok mladší děvče. To zraněním podlehlo.

Zatím není jasné, zda psa k útoku něco vyprovokovalo. Podle agentury AP ale úřady rozhodly, že zvíře bude muse být utraceno.

Vláda státu Viktorie v reakci na případ navrhla, aby majitelům psů, kteří někoho zabijí, hrozily stejné tresty jako řidičům, kteří zabijí z nedbalosti. Znamenalo by to trest vězení až do výše 20 let.

Chování pitbulů je ve Viktorii povoleno, ale s určitými omezeními. Všechna zvířata musí být vykastrována a musí být registrována na místních úřadech.

Šéf australského klubu chovatelů pitbulů Colin Muir nicméně prohlásil, že kvůli případu by neměly být zpřísňovány podmínky pro chov tohoto psího plemene. "Není to otázka rasy, jde o zodpovědnost majitele a o výchovu psa," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám