Hlavní obsah

Za vraždu civilisty na ulici odsoudili pákistánského milicionáře k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příslušník pákistánské polovojenské jednotky sindhských rangerů Šáhid Zafar byl v pátek odsouzen k smrti za to, že v červnu na ulici zabil bezbranného mladého muže, který jej navíc prosil, aby to nedělal. Pět jeho kolegů a jeden civilista dostal doživotí. Celá akce byla zachycena na videu.

Článek

Spolu se Zafarem bylo odsouzeno dalších pět jeho spolubojovníků a jeden civilista, z funkcí  byli odvoláni dva vojenští velitelé.

Odsouzený civilista dovlekl za vlasy 22letého Sarfazara Šáha  k rangerům v parku. Muž ho obvinil z pokusu o krádež. Zafar mu mířil na krk a i když ho mladík prosil o milost, nakonec ho z blízka střelil. Po zásahu do stehna na ulici silně krvácel. Vojáci ho pozorovali. Mladík byl nakonec odvezen do nemocnice, kde ale zemřel, ztráta krve byla příliš velká.

Incident natočil kameraman jedné místní televizní stanice. Záběry byly zveřejněny nejen v televizním vysílání, ale rovněž na internetu a šokovaly celý svět [celá zpráva]

Prokuratura označila rozsudek za "historický a dokazující, že nikdo nestojí nad zákonem". Je to poprvé, co civilní soud odsoudil k trestu smrti příslušníka bezpečnostních sil, uvedla AFP.

Verdikt kromě trestu smrti přikazuje zaplatit rodině zabitého mladíka 200 000 rupií (necelých 40 000 korun). Zbylých šest odsouzených musí zaplatit 100 000 rupií.

Sindhští rangeři jsou jednou ze složek  pákistánských bezpečnostních sil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám