Hlavní obsah

Zkoušky zdatnosti nepřežilo pět indických policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Hromadným kolapsem více než sta policistů skončily zkoušky tělesné zdatnosti, jejichž splněním vedení policie v indickém státě Uttar Pradéš podmiňovalo další povyšování. Běh na deset kilometrů v horku monzunového období pět mužů nepřežilo.

Foto: Profimedia.cz

Indičtí policisté. Ilustrační foto

Článek

Testy se konaly minulý týden ve městech Kanpur, Mírut a Azamgarh. Policisté měli za úkol proběhnout desetikilometrovou trať do 90 minut. Přes sto jich na trasách omdlelo, příčinou úmrtí pětice byl infarkt. Místní média o policistech uvedla, že to většinou byli čtyřicátníci s nedobrou kondicí.

Svědkové uvedli, že dohlížející velitelé neměli během běhu s těmi, kdo vyčerpáním padli na zem, slitování a hlasitě jim spílali a nutili je, aby pokračovali.

Šéf úřadu pro nábor nových policejních sil uvedl, že policisté, kteří zkolabovali a nepřežili, měli problémy se srdcem a vysokým krevním tlakem, ale tyto skutečnosti zatajili. Odmítl také, že zkoušky se konaly v nevhodných podmínkách. „S počasím monzunového období to nemá spojitost. Přes 87 procent policistů testy za podobných podmínek a počasí zvládlo,“ řekl.

Od nynějška však budou muset aspiranti na povýšení před během absolvovat nejprve prohlídku u lékaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám