Hlavní obsah

Kaddáfího syn zahynul, hlásí znovu povstalci

Tripolis

Syn libyjského vůdce Muammara Kaddáfího a vojenský velitel jeho vojsk v noci na pátek zemřel při náletu sil NATO. Oznámili to libyjští povstalci s tím, že nejmladší syn Kaddáfího Chámis zahynul spolu s třemi desítkami dalších lidí ve městě Zlitán. Mluvčí vlády to popřel.

Článek

Povstalci, kteří už dříve o úmrtí Chámise mylně informovali, tvrdí, že mají informaci z Kaddáfího tábora. NATO zprávu nepotvrdilo, ostatně stejně jako tomu bylo v předchozích případech, kdy se uvádělo, že byl zabit Kaddáfího syn Sajf Arab a tři plukovníkovy vnoučata.

Mluvčí Kaddáfího vlády ale zprávu rebelů odmítl. "Je naživu a daří se mu dobře," řekl.

Spolu s Chámisem mělo v noci zemřít 31 lidí. O Zlitán vzdálený asi 150 kilometrů východně od hlavního města Tripolis se bojuje tvrdě už několik dní, přičemž obě strany hlásí úspěchy.

Osmadvacetiletý Chámis vystudoval vojenskou akademii v Tripolisu, na studiích byl i v Rusku a ve Španělsku, uvedla ČTK.

Boje v Libyi trvají od března. Povstalci jen velmi pomalu postupují k Tripolisu, současně se ale v jejich řadách objevil rozkol.

Reklama

Související témata:

Související články

USA jednaly s Kaddáfího vyslanci

Americké ministerstvo zahraničí potvrdilo, že jednalo s vyslanci libyjského plukovníka Muammara Kaddáfího. Sdělili mu, že Spojené státy trvají na odstoupení...

Výběr článků

Načítám