Hlavní obsah

Dívka s bombou na krku čeká na záchranu již sedm hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney
Aktualizováno

Do luxusního domu na předměstí Mosman v Sydney byli ve středu povoláni policejní pyrotechnici. Policii přivolala telefonicky osmnáctiletá dívka, která má nálož na těle (podle médií přímo na krku) a nemůže se od ní bezpečně vzdálit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australské dívce někdo doma připevnil k tělu bombu, policie se ji snaží sundat Video: Reuters

 
Článek

„Stále se tím zabýváme. Nemohu potvrdit, zda je podezřelý balíček k ženě připevněn, ale ona je stále v jeho blízkosti,“ řekl zástupce policejního komisaře Mark Murdoch a na dotaz, zda se může dívka vzdálit, odpověděl: „Ne, nemůže“.

Murdoch dodal, že je situace velmi vážná, ale policisté musí postupovat velmi obezřetně. "Vyžaduje to vysokou úroveň schopností a velkou pečlivost," dodal ještě. Před domem byl spatřen i pyrotechnik v ochranném oděvu.

Dívka, která před třemi týdny oslavila osmnácté narozeniny, s přivolanými pyrotechniky spolupracuje, ale je „strachy bez sebe“. "Více dodat nemohu, musíme si teď hlídat karty," doplnil pouze Murdoch.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Policejní pyrotechnik u dívčina domu v Sydney

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Policisté se několik hodin snaží zlikvidovat výbušninu na dívčině těle.

Drama začalo telefonátem na policejní stanici ve 14:40 hodin místního času, uvedl australský server Daily Telegraph. Od té doby se pyrotechnici s náloží už více než sedm hodin potýkají.

Ačkoliv není oficiálně potvrzeno, jak je dívka k náloži připoutána, podle serveru s výbušninou nemanipulovala ona. Jeden z policistů naznačil, že se jedná o naprosto nestandardní bombu v obojku. To uvedl i server Sydney Morning Herald, když oznámil, že do domu vtrhl muž v kukle, který nálož připevnil dívce kolem krku. Dívka v té době byla v domě sama.

Zdá se, že incident souvisí s pokusem o vydírání, dům patří jedné z nejbohatších rodin v Sydney. Policisté se domnívají, že na vnitřní straně obojku je vzkaz s požadavkem o zaplacení, ale zatím není možné dostat se k němu a přečíst ho.

Policie vyloučila, že by šlo o případ sebepoškozování. Odmítla také potvrdit, že je na zařízení vzkaz s požadavkem výkupného.

Policisté také evakuovali okolní domy a čtvrť uzavřeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám