Hlavní obsah

Rus natočil řádění tornáda, které si vyžádalo jednu oběť a 27 zraněných

Novinky, Markéta Klánská
Blagověščensk

Město Blagověščensk v Amurské oblasti na východě Ruska zasáhlo v neděli 31. července tornádo. Jeho řádění natočil na mobilní telefon jeden z obyvatel města. Ačkoli nepatřilo tornádo k těm největším, vyžádalo si jednu oběť a dalších 27 lidí bylo zraněno, uvedla agentura ITAR-TASS.

Článek

Tornádo, které v neděli zasáhlo ruské město Blagověščensk, odnášelo střechy, auta, stromy a rozbíjelo okna. Při jeho řádění bylo podle odhadů zraněno minimálně 27 lidí. Čtyři jsou stále hospitalizováni a jeden člověk zraněním nakonec podlehl, uvedla agentura ITAR-TASS.

Očitý svědek vypověděl, že tornádo dorazilo do města přes řeku Amur ze sousední Číny a zmizelo stejně rychle, jako se objevilo. Dosáhlo prý takové síly, že nadzvedlo do vzduchu přívěs a odhodilo ho 200 metrů daleko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry tornáda na východě RuskaVideo: Reuters

Silný vítr také přerušil dodávku elektřiny ve třech městských obvodech a bez proudu se tak rázem ocitlo přes deset tisíc lidí. Dodávka však byla už v pondělí kolem poledne místního času plně obnovena.

Komise, která se schází v krizových situacích, byla svolána, aby vyhlásila stav nouze a pověřila vojenské složky úklidem poničeného města. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 80 miliónů rublů (49 miliónů korun). Život ve městě se sice už pomalu vrací do normálních kolejí, úklidové práce ale budou ještě několik dní pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám