Hlavní obsah

Divoký leopard zaútočil na indickou vesnici a napadl několik lidí

– Siliguri
Novinky, Markéta Klánská

Divoký leopard zabloudil toto úterý do hustě obydlené vesnice Prakaš Nagar nedaleko indické metropole Siliguri v Západním Bengálsku. Vystrašené zvíře pak v sebeobraně napadlo pět vesničanů a několik policistů a ochranářů, kteří se ho snažili polapit.

Článek

Zbloudilá šelma se z lesů dostala až do obydlené oblasti. Vesničané zvíře zpozorovali a poplachem ho vyplašili, proto začalo útočit.

„Leopard byl v úterý ráno zpozorován nedaleko jednoho domu. Vesničané vzbudili poplach, což zvíře vyděsilo. Neboť ho chtěli vesničané chytit, snažil se leopard mermomocí utéct a na to konto zranil pět místních lidí. Poté se ukryl v jednom opuštěném domě,“ řekl deníku The Hindu Kanchan Banerjee, správce přírodní rezervace Sukna.

Když na místo dorazili policisté a ochranáři, vrhla se divoká šelma na dva z nich. Vzápětí ale zmizela v nedalekém křovisku. Hlídkám se podařilo ji lokalizovat a boj začal nanovo. Několik mužů se snažilo šelmu uklidnit.

Hrozivé scéně, při které byli těžce zraněni tři policisté a další muži utrpěli lehčí zranění, přihlížely stovky zvědavých a vyděšených vesničanů. Lidé byli rozmístěni všude kolem, avšak v dostatečné vzdálenosti na střechách domků a na zdech.

Leopard vyšel z boje jako poražený

Zranění se ovšem nevyhnul ani leopard. Policisté totiž v sebeobraně používali obušky a nože. Raněné a vyplašené zvíře bylo nakonec úspěšně uspáno a převezeno na místní veterinární stanici, kde ale ve večerních hodinách zemřelo.

„Ačkoli se předpokládá, že jsou na vině vnější zranění, bude ještě provedena pitva, aby se zjistila přesná příčina smrti,“ uvedl Banerjee pro deník The Hindu.

Reklama

Výběr článků

Načítám