Hlavní obsah

Indie se po explozích v Bombaji bojí útoku teroristů

– Bombaj • Aktualizováno

Indii zachvátil strach poté, co ve středu večer tři exploze otřásly Bombají. Výbuchy si vyžádaly osmnáct mrtvých a 131 zraněných. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil, ministr vnitra P. Čidambaram ale uvedl, že je přesvědčen, že šlo o útok teroristů, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bombový útok v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

Exploze byly koordinovány. Všechny tři nálože vybuchly během čtvrt hodiny. Jedna na Zaveri Bazaaru, druhá u Opery, kde se prodávají diamanty, a třetí ve čtvrti Dadat v centru města. Výbušnina byla v jednom případě na zastávce autobusu, v dalším ležela na silnici a poslední byla namontovaná na motocyklu.

Zatímco exploze na Zaveri byla slabá, zbylé dvě byly podle ministra střední až silné. Nejsilnější byla exploze u Opery. „Vyšli jsme ven, celou oblast pokrýval černý dým. Po celé ulici ležela těla, bylo tu plno krve. Viděli jsme, že mnohým tělům chyběly paže a nohy,“ řekl agentuře Reuters Agam Doši.

Foto: Danish Siddiqui , Reuters

Policisté v Bombaji pátrali po zraněných s pomocí psů.

K útoku se zatím nepřihlásila žádná teroristická skupina, v Bombaji ale zavládl strach. Všichni si pamatují, jak v listopadu 2006 teroristické komando na tři dny ovládlo město a při svých útocích zabilo 166 osob. Nakonec bylo zlikvidováno v hotelu Tádž Mahál, který okupovalo.

Stav nebezpečí byl vyhlášen i v Dillí a v Kalkatě i v dalších velkých indických městech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám