Hlavní obsah

Rozvodněná řeka odřízla od světa desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé desítky hodin čekali na vysvobození lidé uvězněni na pobořeném mostě uprostřed rozbouřené řeky nedaleko města Jing-siou v čínské provincii S'-čchuan. Živel odřízl obyvatele provincie od zbytku světa a na záchranu zde museli čekat téměř dva dny.

Článek

Záplavy a sesuvy bahna sužují oblast S'-čchuan již několik dní. Silnému proudu nakonec neodolal ani most spojující kraj Wen-čou se zbytkem provincie. Proud část mostu strhl a mezi jeho okrajem a silnicí vznikla více jak pětimetrová průrva. Na místě v tu chvíli zůstalo uvězněno více než deset lidí.

Uvěznění lidé byli v pondělí spatřeni milicionáři, kteří jim ihned vyrazili na pomoc. Na místo byli vysláni i místní hasiči. Ti nakonec po dlouhých hodinách vypracovali záchranný improvizovaný plán. Upevnili lana na nedaleký vysílač a zábradlí poničeného mostu. Poté už mohli být za pomoci popruhů všichni uvěznění dopraveni přes rozbouřenou řeku do bezpečí.

Jako první byl zachráněn Ťiang Ťiou-pin, zemědělec, kterého sesuv půdy na cestě na nedaleký trh připravil o všechno zboží. Na okraji mostu čekal téměř dva dny bez jídla a pití. Podle něj muselo být na stejné cestě uvězněno asi 70 až 80 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám