Hlavní obsah

Porucha eskalátoru si vyžádala lidský život, dalších 28 lidí bylo zraněno

Hrůzu a zděšení zažili nic netušící cestující metra v Pekingu. Při výstupu ze stanice se zde porouchal eskalátor, na kterém byly v tu chvíli desítky lidí. Několik z nich se v důsledku toho dokonce zřítilo ze schodů dolů. Tragická nehoda si vyžádala jeden lidský život a dalších 28 lidí bylo těžce raněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Porucha eskalátoru si vyžádala lidský životVideo: Reuters

 
Článek

K nehodě došlo podle tamní informační kanceláře v úterý ráno na výstupu ze stanice ZOO na lince 4 pekingského metra. Úřad uvedl, že několik lidí popadalo na eskalátoru poté, co měl poruchu. O jaký druh závady šlo, ale kancelář neuvedla.

Jeden ze zraněných uvedl, že jezdící schody se v jednom okamžiku zastavily a následně se daly do pohybu opačným směrem, tedy směrem dolů. To zapříčinilo, že desítky lidí ztratily rovnováhu a zřítili se dolů.

Firma Peking MTR Corporation, která provozuje metro na lince 4, zveřejnila na svých internetových stránkách krátké prohlášení o nehodě. Ani zde ale nebyla vysvětlena její příčina. Společnost pouze uvedla, že na tuto mimořádnou událost ihned zareagovala a všechny zraněné nechala převézt do nemocnice.

Město zároveň vyzvalo všechny operátory metra, aby okamžitě prověřili příčinu nehody a podnikli taková bezpečnostní opatření, aby se nehoda v budoucnu už neopakovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám