Hlavní obsah

Filipínská starostka zbila šerifa před televizními kamerami

– Davao City
Novinky, Jakub Kynčl

Starostka filipínského města Davao City Sara Duterte-Carpiová není žádná křehotinka. Šerifa Abe Andres surově uhodila několikrát pěstí do obličeje za to, že odmítl uposlechnout její nařízení odložit demolici slumového městečka, ve kterém žije celkem 217 rodin. Demolici nařídil soud, avšak starostka se vůči jeho rozhodnutí odvolala.

Článek

Starostka Sara Duterte-Carpiová je v nelehké situaci. Její město se stále vzpamatovává z tragických záplav a ani šerif jí nevychází příliš vstříc. Toho požádala, aby o dvě hodiny odložil demolici slumů, aby mohla dokončit nezbytné práce pro rodiny nacházející se v tísni. Jenže demolice byla spuštěna na rozkaz šerifa podle plánu.

Při setkání se šerifem ztratila starostka trpělivost a přímo před televizními kamerami šerifa několikrát udeřila. Filipínský parlament se krátce po události rozdělil na dvě frakce, jedna žádá potrestání starostky, protože šerif pouze vykonával svou práci na základě rozhodnutí soudu. Další však tvrdí, že její práce pro chudé je důležitá a ona za ni nesmí být trestána.

Sama starostka Duterte-Carpiová označila incident za nešťastný a dodala, že měla špatnou chvilku. Vybrala si týden dovolené a bude čekat, jaký výsledek přinese vyšetřování jejího útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám