Hlavní obsah

Blesk zabil matku a jejích sedm dětí v keňském Keiyo

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Keiyo

Tragickou událost oplakávají lidé v keňském Keiyo, kde v pátek v noci udeřil do obydlí, ve kterém spalo osm lidí - matka se sedmi dětmi. Nikomu se nepodařilo zachránit. Blesk a následný požár zničil celý dům, ve kterém rodina žila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Blesk zabil v Keni matku se sedmi dětmiVideo: Reuters

 
Článek

Sousedé žijící nedaleko od domu, který se nacházel na kopci, sledovali děsivou scénu, pomoci však nemohli. Bouři totiž předcházely silné deště, které učinily kopec jen těžko dostupným. Když se jim podařilo na místo dostat, oheň byl tak obrovský, že jej nebylo možné uhasit. Ani silný déšť uhašení požáru dlouhé hodiny nepomáhal.

"Silně pršelo a nám se nemohlo podařit dorazit na místo tak, abychom pomohli. Když jsme sem přišli v šest ráno, našli jsme osm těl lidí z jedné rodiny. Všichni zemřeli po zásahu bleskem," uvedl oblastní zastupitel Arthur Mbude.

Oblast, ve které se tragédie stala, je ohledně úmrtnosti po úderu bleskem smutně vyhlášená. Jen při této bouři vyjma rodiny zahynulo v oblasti mnoho krav a koz.

Minulý týden zemřeli ve městě Rongo na západu Keni po zásahu bleskem tři lidé. V sousední Ugandě pak minulý týden zabil blesk 18 dětí a jejich učitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám