Hlavní obsah

Na „léčbu“ homosexuality si hongkongská vláda najala psychiatra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkongská vláda najala prominentního psychiatra Honga Kwai-waha, jenž tvrdí, že „vyléčí“ homosexualitu. Psychiatr má cvičit sociální pracovníky, kteří budou s homosexuály pracovat. Krok vlády vyvolal bouři u sexuální menšiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Hong Kongu demonstrovali gayové, vláda jim totiž nařizuje léčbuVideo: Reuters

 
Článek

Kritici tvrdí, že může být spuštěn první vládou iniciovaný program s cílem přeorientovat homosexuály prostřednictvím terapií kombinovanými se studenou sprchou a pohlavní zdrženlivostí.

„Vláda si asi myslí, že homosexuálové jsou posedlí zlým duchem a potřebují být ‘očištěni’ nebo ‘vyléčeni’,“ řekl Joseph Cho, mluvčí skupiny za práva homosexuálů Rainbow Action. „Kriminalizují lidi s jinou pohlavní orientací – to je výsměch,“ dodal.

Skupina v pátek zorganizovala protest před budovou ministerstva sociálních věcí. V prostorách ministerstva v týž den psychiatr Hong poprvé školil zaměstnance. Školení trvalo dvě a půl hodiny.

Hong je předsedou sdružení, které si klade za cíl „pomoci lidem, kteří zápasí se svou homosexualitou, vyřešit jejich vnitřní dilema a změnit stav jejich mysli“.

„Respektujeme ty, kdo se nechtějí změnit a nechtějí se zříci své homosexuality. Doufám ale, že oni budou na oplátku respektovat ty, kdo se změnit chtějí. A doufám, že neudělají něco, co povede k zápasu terapií,“ řekl psychiatr.

V konzervativním Hongkongu dekriminalizovali homosexualitu teprve v roce 1991.

Reklama

Výběr článků

Načítám