Hlavní obsah

Atentát muslimských radikálů si vyžádal v Nigérii 25 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abudža

Nejméně 25 lidí zahynulo v neděli v nigerijském městě Maiduguri. Desítky dalších byly zraněny. Úřady připisují útok v zahrádce pivnice muslimským radikálům ze skupiny Boko haram. Ta je přesvědčena, že muslimové nemají akceptovat západní hodnoty a žít v souladu s koránem.

Článek

Na zahrádku zaútočili v neděli večer dva motocyklisté. „Útočníci házeli bomby a bez míření stříleli do zaplněné taverny, zabili nejméně 25 lidí a vážně zranili 30 dalších,“ řekl agentuře AFP policista.

Svědek Emmanuel Okon AFP popsal dění: „Slyšel jsem velkou ránu, po níž následovala sporadická střelba. Oblaka černého dýmu zaplnila oblast, kde lidé křičeli a utíkali všemi směry.“

Boko haram se přihlásili už dříve k sérii útoků. Nyní podniká další, soustřeďuje se při nich na policejní stanice. Tento měsíc zaútočila také na sídlo policie v hlavním městě Abudži.

Skupina je dál aktivní, přestože byl v roce 2009 zabit její vůdce Mohammed Jusúf a několik set jeho příznivců. Tehdy podnikla armáda odvetnou akci za útoky na policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám