Hlavní obsah

Pod českým vojákem v Afghánistánu vybuchla munice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lógar/Praha

Český voják provinčního rekonstrukčního týmu v úterý v afghánské provincii Lógar utrpěl lehké zranění. Podle informací generálního štábu má poraněnou nohu. Voják pravděpodobně šlápl na munici, která pod ním vybuchla, sdělila ČTK mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Češi na patrole v Afghánistánu

Článek

K nešťastné události došlo v ranních hodinách na střelnici poblíž základny Shank, na níž působí český provinční rekonstrukční tým. "Před zahájením výcviku ve střelbě šlápl v prostoru střelnice pravděpodobně na nevybuchlou munici. Následkem exploze došlo k lehkému střepinovému poranění dolní končetiny vojáka," sdělila Růžičková.

Čtyřicetiletému rotnému byla ihned poskytnuta první pomoc. "Následně se podrobil lékařskému ošetření na základně Shank. Předpokládá se, že později bude převezen do vojenské nemocnice v Kábulu," dodala Růžičková.

Minulou středu se v Afghánistánu zranil jiný český voják. Nadrotmistr utrpěl lehké zranění při přistávacím manévru afghánského vrtulníku Mi-17 ve východoafghánské provincii Kunar. Nehoda se stala během výcviku příslušníků afghánských vzdušných sil. [celá zpráva]

Nedávno Česko v boji zmítaném Afghánistánu přišlo o čtvrtého vojáka. Jedenatřicetiletý rotmistr Robert Vyroubal zahynul 31. května v afghánské provincii Vardak. Jeho obrněné vozidlo najelo na improvizované výbušné zařízení. Česká ministr obrany jej in memoriam povýšil do hodnosti poručíka a udělil mu nejvyšší resortní vyznamenání Kříž obrany státu. Exploze zranila i další dva příslušníky českého kontingentu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám