Hlavní obsah

Francie hledá exministra, který si měl v Maroku užívat s chlapci

Novinky, rei
Marrákeš

Marocké úřady zahájily vyšetřování v souvislosti s nařčením, že nejmenovaný bývalý člen francouzské vlády byl před pár lety v Marrákeši přistižen při orgiích s mladými hochy a vláda záležitost utajila. Informovala o tom stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Exministr školství Luc Ferry tvrdí, že mu o případu pověděli nejvyšší představitelé včetně jednoho premiéra.

Článek

Vyšetřování vedou od minulého týdne i francouzské úřady poté, co filozof a ministr školství z let 2002 až 2004 Luc Ferry při televizní debatě prohlásil, že jeden z bývalých ministrů si v Maroku užíval s „malými chlapci“ a byl při tom přistižen a zatčen. V tichosti byl však vydán do vlasti, kde ho postih nečekal, protože vláda skandál utajila. Ferry řekl, že mu o záležitosti pověděli nejvýše postavení představitelé včetně jednoho premiéra.

Jeho vystoupení vyvolalo poprask na politické scéně a současná vláda vystoupila s požadavkem, aby Ferry předložil důkazy ke svým tvrzením, anebo je odvolal. Ten tvrdí, že žádný důkaz nemá a jenom předává dál, co slyšel, když byl ministrem.

Francii v minulých týdnech otřásly hned dva sexuální skandály. Nejprve byl nucen z postu šéfa Mezinárodního měnového fondu odstoupit Dominique Strauss-Kahn, o němž se hovořilo jako o možném budoucím prezidentovi Francie. Strausse-Kahna v New Yorku obvinila hotelová pokojská, že se ji pokusil znásilnit, a on nyní čeká na soud. [celá zpráva]

Minulý týden pak oznámil rezignaci ministr veřejných služeb Georges Tron. Důvodem bylo obvinění, které vůči němu vznesly dvě bývalé zaměstnankyně radnice v Draveil jižně od Paříže, kde býval Tron starostou. Ženy tvrdí, že je obtěžoval a sexuálně napadl. Exministr vinu popírá, dvojice se podle něj pouze mstí za to, že je propustil. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám