Hlavní obsah

Radikálové z Afghánistánu zaútočili na pákistánské vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Nejméně 34 pákistánských vojáků zemřelo při střetu s dvěma stovkami radikálů v Horním Diru při pákistánských kmenových územích. Povstalci převlečení v armádních uniformách za vojáky v úterý zaútočili přes hranici z Afghánistánu.

Foto: Reuters

Pákistánští vojáci

Článek

Radikálové nejprve přepadli městečko Šaltalo a vojenské kontrolní stanoviště. Vojáci povolali posily a následovala dlouhotrvající bitva, do níž se zapojily i armádní vrtulníky. Ve čtvrtek dopoledne ještě přestřelky v některých místech pokračovaly.

Zabito bylo 28 policistů a vojáků a šest civilistů. Pět civilistů, včetně dvou žen a dvou dětí, přišlo o život ve svých domech, které stojí u kontrolního stanoviště a zasáhly je granáty rebelů. Další vojáci a policisté byli zraněn. Podle agentury AP bylo v bojích zabito nejméně 35 povstalců z Tálibánu.

Podobný útok při hranici s Afghánistánem se udál v oblasti Dolní Dir před dvěma měsíci. Zemřelo při něm nejméně 13 pákistánských vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám