Hlavní obsah

Kim navštívil Čínu, média neví který

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Kimův režim může být spokojen: jihokorejská média v pátek tápala při ověřování zpráv, že do Číny přijela ze Severní Koreje hvězdná návštěva. Původně referovala o Kim Čong-unovi, vyhlédnutém nástupci svého otce, později ale přímo o 69letém Kim Čong-ilovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim vyrazil nečekaně do ČínyVideo: Reuters

 
Článek

Kdo skutečně seděl ve vlaku, který přejel hranice do severovýchodní Číny, Pchjongjang ani Peking oficiálně neoznámily. Činí tak vždy až po ukončení návštěvy.

Jihokorejská televize YTN během dne s odvoláním na nejmenovaný vládní zdroj v Soulu hlásila, že při vstupu do hotelu čínského města Mu-tang-ťiang byl spatřen Kim starší. Zda je v doprovodu i Kim Čong-un, „nemůžeme momentálně potvrdit“, řekl agentuře DPA mluvčí prezidentského úřadu v Soulu.

Tajnůstkářská KLDR se připravuje už na třetí generaci rodinné vlády Kimů, kterou by měl vést mladý a nezkušený Kim Čong-un, byť už čtyřhvězdičkový generál, člen ÚV a místopředseda ústřední vojenské komise. Jeho přesný věk není znám, nejspíše 28 let. Říká se, že studoval ve Švýcarsku. Hodně se podobá svému otci, který v roce 2008 zřejmě utrpěl mozkovou mrtvici, nicméně po delší odmlce se opět objevuje na veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám