Hlavní obsah

Srážka vlaků v Johannesburgu si vyžádala přes 800 zraněných

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Nejméně 857 osob bylo zraněno ve čtvrtek večer při srážce dvou vlaků v johannesburgské čtvrti Soweto. Uvedla to v pátek agentura AFP s odvoláním na provozovatele vlaku.

Foto: Reuters

Záchranáři zasahují na místě železničního neštěstí v Sowetu

Článek

Příměstský vlak narazil v 5:50 do odstaveného vlaku. Náraz byl tak silný, že mnoho lidí vyrazil ven z oken. „Lidé byli poházeni kolem vlaků v délce dvou set metrů,“ uvedl mluvčí záchranné služby Jeff Wicks pro server Timeslive.

Srážka si naštěstí nevyžádala žádné oběti. Dva ze zraněných jsou ale v kritickém stavu a vrtulník je přepravil do nemocnice. „Žádali jsme o další a další sanitky, které by pomohly přepravit zraněné do nemocnic,“ řekl další mluvčí záchranky Synock Matobako BBC.

Foto: Reuters

Záchranáři odvážejí zreněného z místa železničního neštěstí v Sowetu

„Je to největší neštěstí v posledních letech, i když nikdo neumřel. Mnozí lidé utrpěli vážná mnohočetná zranění,“ dodal ještě. Práci záchranářů komplikovala noc.

„Bylo to hrozné, viděl jsem cestující se zlomenýma nohama, další měli rozbité skráně. Nebylo to pěkná podívaná,“ řekl jeden z cestujících Gladwell Ntusi.

Příměstský vlak Metrorail jel ze stanice Mzimhlophe do Phomola v Orlandu. Narazil do odstaveného rychlíku.

Jihoafrické dráhy nařídily vyšetřování nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám