Hlavní obsah

Mubarakovu manželku propustili poté, co vrátila majetek

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egyptský ministr spravedlnosti v úterý nařídil propuštění manželky svrženého prezidenta Husního Mubaraka. Sedmdesátiletá Suzanne Mubaraková byla propuštěna z vazby bez kauce poté, co státu darovala majetek a úspory ve výši zhruba čtyř miliónů dolarů (asi 70 miliónů korun), uvedla agentura Reuters.

Foto: Pascal Lauener, Reuters

Suzanne Mubaraková

Článek

Úřady uvalily na Mubarakovou vazbu v pátek, načež byla o víkendu hospitalizována s příznaky infarktu poté, co během výslechu omdlela.

Odevzdání majetku do rukou státu je považováno za snahu zbavit se obvinění z korupce a nezákonného obohacování. Podle Reuters není ale jisté, zda Mubarakovou dál nečeká soud.

Obvinění z korupce a obohacování se čelí i oba synové Mubarakových Alá a Gamál. Exprezident je navíc obviněn z podílu na násilí a zabití demonstrantů během únorových protivládních nepokojů. Mubarak zůstává ve vazbě a hrozí mu až trest smrti.

Majetek rodiny bývalého prezidenta je odhadován na desítky miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mubarak čelí obvinění z korupce a násilí

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak a jeho dva synové budou vyslýcháni kvůli obviněním z korupce i z násilností ze začátku roku proti demonstrantům...

Mubaraka převezli do nemocnice

Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak byl převezen do nemocnice, řekl v úterý agentuře AP nejmenovaný představitel. Mubarak od svého únorového svržení žije...

Výběr článků

Načítám