Hlavní obsah

Doživotí pro dva Švédy, nutili Filipínky poskytovat sex na internetu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Na doživotí poslal za mříže filipínský soud dva Švédy, kteří provozovali internetové stránky nabízející virtuální sex. Odsouzeni byli za pašování lidí a nucení je k sexuálním aktivitám. Tři filipínští komplicové dostali po dvaceti letech. Jde o případ, který nemá v historii precedens, píše BBC.

Článek

Bo Stefan Sederholm (31) a Emil Andreas Solemo (35) provozovali internetové stránky, na nichž polonahé nebo nahé ženy komunikovaly přes chat s klienty, popřípadě předstíraly sexuální aktivity a pohlavní styk.

Úřednice soudu Nelison Salcedová vysvětlila, proč soudce Jeoffre Acebido volil tak tvrdý trest: „Nerespektování filipínských žen a porušování naších zákonů si zasloužilo co nejdůraznější odsouzení u tohoto dvora. Nebude se vyhýbat povinnosti uvalit nejtvrdší tresty proti komukoli, ať už je to cizinec nebo občan této země, kdo pošlapává důstojnost žen a využívá její zranitelnosti.“

Verdikt potvrdilo švédské velvyslanectví v Manile.

Oba Švédové byli zadrženi v dubnu 2009, když provedla policie razii ve městě Kauswagan na ostrově Mindanao.

V domě bylo 17 nahých Filipínek u obrazovek počítačů, některé nezletilé. Uvedly, že byly nuceny provozovat virtuální sex.

Salcedová zmínila, že ženy dostávaly asi 350 dolarů měsíčně. „Buď klient zaplatil za privátní show, nebo musel odejít.“

Virtuální sex na internetu zažívá v posledních letech boom. Provozovatelé podobných aktivit ale dávají přednost před rozvinutými zeměmi chudým státům. Důvodem není jen touha mnohých návštěvníků po exoticky vypadajících kráskách. Za minutu chatu na těchto stránkách se často platí méně než dolar, což je činí obecně dostupnějšími.

Mnoho těchto stránek je právě na Filipínách, protože většina Filipínek ovládá alespoň základy angličtiny. Další jsou v Kolumbii nebo v Jižní Africe.

Situace žen na je v této oblasti asi nejhorší. Ženy mnohdy v domech, kde nabízejí služby, také žijí a nemají žádné soukromí. Ve službě jsou dlouhé hodiny, a pokud nekomunikují s klienty a nenabízejí se, bývají tvrdě trestány. Často jsou nuceny k perverzním aktivitám, jako je vsunování velkých předmětů do pochvy.

Nemají moc na výběr, protože země je extrémně chudá a příjem, které získávají, mnohdy živí celou rodinu. Situace na ostrovech na jihu je přitom ještě horší než v Manile.

Děje se to, přestože na Filipínách je veškerý sex na internetu označen za pornografii, která je v zemi ilegální. Mnohdy tuto aktivitu provozují dívky mladší osmnácti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám