Hlavní obsah

Další Číňan zabíjel záměrně na silnici, srazil dívku a pak ji úmyslně přejel

– Peking

Policisté na jihovýchodě Číny zadrželi v pondělí řidiče, který v sobotu srazil šestiletou holčičku a pak ji znovu úmyslně přejel, napsala agentura AFP. Je to další v řadě podobných případů, kdy Číňané na silici používají auto jako vražednou zbraň.

Foto: Profimedia.cz

Čínský policista. Ilustrační foto

Článek

Poslední případ se odehrál ve městě Fu-čou v provincii Fu-ťien. Šokovaní svědci popsali, jak zhruba padesátiletý řidič srazil šestiletou dívku, obrátil auto a úmyslně na ni znovu najel.

"Zajel zpátky a přejel ji pravým předním kolem," řekl místnímu listu Strait Metropolitan Daily svědek Čchen Ji. "Bylo to příšerné, musel jsem zavřít oči. Naprosto děsivé." Holčičku po převozu do nemocnice prohlásili za mrtvou.

Předchozí případy

Podobně jednal i jednadvacetiletý  Tchien Chou, který srazil ve městě Čchung-čching na jihozápadě Číny svým vozem žebračku. O hodinu později se na místo nehody vrátil a ještě jednou ji přejel, aby se ujistil, že je opravdu mrtvá a nebude ho moci identifikovat.

"Protože to byla jenom žebračka, tak jsem si říkal, že nikdo nebude věnovat pozornost tomu, že jsem ji zabil," ocitoval ho list Chongqing Morning Post on Sunday. "Bál jsem se, že bych z toho mohl mít problémy, že jsem ji srazil, tak jsem se rozhodl ji zabít," dodal.

Jednadvacetiletý student hudby Jao Ťia-sin byl v dubnu odsouzen k trestu smrti za to, že ubodal cyklistku, kterou zranil při dopravní nehodě.

Před soudem Jao prohlásil, že ji zabil, protože se bál, že "s venkovankou bude těžké pořízení". Právě jeho případ vyvolal v Číně vášnivou diskusi o tom, kam kráčí "bohatá druhá generace" vyrůstající v době rychlého ekonomického rozmachu země a jak pokřivené jsou její morální hodnoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám