Hlavní obsah

Děti věděly, že Usámův dům je podivný, přesto si s potomky teroristů hrály

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti bydlící v sousedství domu v pákistánském Abbottábádu, v němž se skrýval Usáma bin Ládin a kde byl také zabit, si vzpomínají, že obydlí bylo krajně podezřelé a že v něm vládl podivný řád. Podle CNN, jež vyzpovídala jednoho z místních chlapců, jim to však nebránilo, aby si s dětmi ze "zvláštního" domu často hrávaly.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánské děti si hrají poblíž sídla v Abbottabádu, kde byl zastřelen Usáma bin Ládin.

Článek

V domě, lépe řečeno uzavřené skupině domů, podle dvanáctiletého Zarara Amjeda Turka bydlelo osm nebo devět dětí, uvedla CNN. Skupina jejich vrstevníků ze sousedství s nimi běžně hrála vedle na dvorku kriket. Sám Zarar prozradil, že jméno Usáma bin Ládin slyšel poprvé minulý týden, kdy byl nejhledanější terorista a šéf sítě al-Káida zabit. [celá zpráva]

„Nevím, proč měli venku na domě nainstalovány bezpečnostní kamery,“ prohlásil Zarar. „Na dveře jsme klepávali deset až dvacet minut, než někdo otevřel,“ popsal situaci, když dětem vlétl kriketový míček do uzavřeného prostoru u domu a oni si jej šli vyzvednout.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánské školačky a místní vojáci poblíž sídla, kde se několik let skrýval Usáma bin Ládin.

„Vždycky když tam (CNN uvádí termín compound, což v americké angličtině znamená pevnost – pozn. red.) míček zaletěl, klepali jsme na dveře a chtěli jej zpátky. Ale ten muž pokaždé řekl, že je míček ztracený, a dal nám 50 rupií (asi deset korun), abychom si koupili nový,“ vysvětlil Zarar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Okolí domu, kde byl zabit Usáma Bin LádinVideo: Reuters

Jak uvedl, jména dětí, se kterými si on a jeho kamarádi hráli, nezná. Podle CNN mohlo jít o vnoučata vůdců al-Káidy. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Usáma Bin Ládin sleduje sám sebe v televizi (Pentagon nahrávku zveřejnil bez zvuku)Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám