Hlavní obsah

Kavárnu v Marrákeši rozmetal výbuch, zemřelo 15 lidí

Marrákeš
Aktualizováno

Nejméně 15 lidí zemřelo a dvě desítky dalších byly zraněny při mohutném výbuchu, který ve čtvrtek otřásl kavárnou na náměstí v marockém Marrákeši. Tamní úřady incident označily za „kriminální čin“.

Článek

„Mezi mrtvými jsou lidé různých národností a zprávy naznačují, že to byl kriminální čin,“ citovala agentura AFP představitele marockého ministerstva vnitra. Úřady přitom původně hovořily o nešťastné náhodě s tím, že explodovalo několik plynových bomb.

Oběťmi se kromě zaměstnanců kavárny stalo též deset turistů, z nichž šest byli Francouzi. České úřady neevidují, že by mezi mrtvými byli i občané ČR.

Foto: Profimedia.cz

Marrákešké náměstí

Agentura AP uvedla, že celá přední část kavárny je zničena. Po výbuchu údajně nastal zmatek a stovky lidí se daly na útěk. Fotograf agentury Reuters popsal, jak z ruin kavárny Argana na turisty oblíbeném náměstí Džimna Al-Fna vynášeli záchranáři zohavená těla.

K útoku se nikdo nepřihlásil a ani úřady neuvedly, zda podezřívají radikální islamisty. Ti udeřili naposledy při sérii bombových útoků v Casablance v roce 2003. Tehdy zabili téměř padesát lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám