Hlavní obsah

Záchranáři našli ztraceného Čecha i Italku u andské sopky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chilští záchranáři našli u andské sopky Quetrupillan Čecha a Italku, kteří se zde dostali do potíží a pomocí satelitního telefonu zavolali o pomoc. Jejich zdravotní stav je dobrý. Uvedla to tajemnice velvyslanectví České republiky v Chile Kamila Hrabáková.

Foto: Profimedia.cz

Sopka. Ilustrační foto.

Článek

Záchranáři, kterým práci ztěžovalo nepříznivé počasí, dvojici objevili dnes odpoledne místního času. Italka je podle Hrabákové nezraněna, Čech má omrzliny na ruce, a je proto na cestě do nemocnice v nedalekém městě Pucón, kde bude ošetřen. Tajemnice českého velvyslanectví jeho zranění označila za drobná.

Dvojice turistů, která podle BBC do místního národního parku vstoupila v pondělí, plánovala pětidenní pochod po zdejší stezce. Dostala se však do problémů, a zavolala proto na pohotovostní číslo záchranářům do amerického Texasu, které informovala o své poloze. Američané pak kontaktovali své chilské kolegy.

Sopka Quetrupillan, vysoká 2360 metrů, se nachází ve středním Chile nedaleko hranic s Argentinou a je oblíbeným cílem dobrodružněji založených turistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám