Hlavní obsah

Pět brutálně zavražděných žen nalezla mexická policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mexickém přímořském letovisku Acapulco policie nalezla těla pěti žen. Podle prvních poznatků byly všechny brutálně zavražděny. S odvoláním na informovaný zdroj z řad tamní policie to v noci ze soboty na neděli oznámila agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Všechny ženy měly podřezané hrdlo. Ilustrační foto.

Článek

Nejmladší oběti bylo teprve 14 let, věk dalších policie neupřesnila. Všechny ženy měly podřezané hrdlo, ale také svázané ruce a nohy. Ženy prý měly pracovat pro místní salon krásy. Motiv policie nezná, ale všeobecně se má za to, že souvisí s drogami.

Acapulco už dávno není jen metropole mexické přímořské turistiky, ale v poslední době především místo nebývalého násilí spojeného právě s drogami. Letos v lednu tu bylo nalezeno 15 bezhlavých těl, deset mrtvých a čtyři zraněné si vyžádala nedávná střelba v místním baru, střety pašeráckých band a únosy turistů nejsou ničím neobvyklým.

Policie většinu násilí přičítá válce mezi drogovými gangy. Násilí spojené s drogami si v Mexiku od roku 2006 vyžádalo asi 35 000 životů. Gangy mezi sebou vedou krvavou válku, aby ovládly a mohly kontrolovat výnosné trasy pro dopravu drog do Spojených států.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám