Hlavní obsah

Kaddáfího bunkr dostal při náletech dva zásahy

Tripolis

V noci na sobotu dostal při náletech na Tripolis dva zásahy bunkr v komplexu libyjského vůdce Muammara Kaddáfího v Bab Azíziji. Škody byly v sobotu ukázány západním novinářům agentury Reuters a BBC. Hned po náletu se ještě v noci konala u Kaddáfího sídla demonstrace jeho příznivců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kaddáfího bunkr dostal při náletech dva zásahyVideo: Reuters

 
Článek

Při náletu byla použita přesná munice určená právě proti bunkrům. Bomby prorazily železobetonový strop po pod vrstvou písku a explodovaly v prostorách bunkru. Bunkr se nacházel stranou hlavního komplexu. Zřejmě patřil k odloučené části.

Foto: Reuters

Kráter nad bukrem v Kaddáfího komplexu

Novinářům bylo sděleno, že sloužil ke skladování vody. Zpravodaji BBC Jeremy Bowenovi to však připadalo nevěrohodné. Uvedl, že však nebyl použit ani jako muniční sklad, protože v bunkru nebyly patrné stopy do dalších explozích.

Na Tripolis bylo v noci podniknuto více náletů. Podle libyjských úřadů si vyžádaly tři oběti.

Okolo bunkru se konala manifestace Kaddáfího příznivců. Projížděla tam auta se zelenými vlajkami Kaddáfího Libye, která troubila. Vidět bylo i několik pick-upů s protiletadlovými děly na korbách a také tábor pro lidi, kteří dobrovolně slouží jako lidské štíty.

Foto: Reuters

Vojáci a novináři v Kaddáfího komplexu u zasaženého bunkru

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám