Hlavní obsah

NATO při náletu omylem zabilo 13 libyjských povstalců

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adžedabíja

Povstalci bojující proti libyjskému vůdci Muammaru Kaddáfímu se omylem ve čtvrtek stali oběťmi leteckého útoku sil Severoatlantické aliance. Uvedla to stanice BBC s odkazem na lékaře.

Článek

Nálet se udál v Adžedabíji na východě země. Lékaři ve městě britské stanici potvrdili 13 mrtvých. Letadlo NATO útočilo na jejich tank. Jeden z velitelů povstalců řekl, že viděl nejméně čtyři rakety dopadnout do řad jeho spolubojovníků.

Podle zpravodaje BBC na předměstí města panuje zmatek. Povstalci se z místa stahují také kvůli těžkému ostřelování ze strany Kaddáfího sil. Nákladní vozy s raketomety se vracejí směrem k Brize.

Není to zřejmě poprvé, co NATO vedlo nálet proti povstalcům. V pátek mělo alianční letadlo omylem zasáhnout pozice rebelů právě u Brigy. Nejméně deset jich přitom údajně přišlo o život. Reportér agentury Reuters viděl u silnice nedaleko města vraky spálených automobilů, z nichž jeden byl sanitní vůz. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám