Hlavní obsah

Tálibán vtrhl v Kandaháru do výcvikového střediska policie

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Vzbouřenci z radikálního hnutí Tálibán napadli podle BBC a AFP ve čtvrtek v Kandaháru na jihu Afghánistánu výcvikové středisko policie. Pronikli do něj, stříleli v něm a opevnili se tam. Zatím nejsou k dispozici zprávy o obětech.

Foto: Ahmad Nadeem, Reuters

Poškozená policejní vozidla po útoku v Kandaháru

Článek

O útoku informoval tiskovou agenturu AFP velitel policie v provincii Kandahár Chán Mohammed Mudžáhíd. Útočníci nejprve odpálili nálož. Pak pronikli do areálu.

„Poslední hodinu si vyměňovali palbu s policií. Zatím nemáme žádné zprávy o obětech,“ řekl Chán.

Oblast je nyní uzavřena nad budovou přelétávají vrtulníky. Podle něj se budova užívá i jako náborové středisko pro armádu a policii.

Kandahár je oblastí, kde je Tálibán velmi aktivní.

Výcvik policie se v posledních měsících zintenzivnil, protože NATO chce předat kontrolu nad klidnějšími oblastmi do rukou afghánských úřadů a je potřeba, aby v nich dohlížela na bezpečí policie.

Podle zpráv amerických úřadů a afghánské vlády ale zatím pokusy předat vyčištěná území do rukou místních orgánů selhávají. Okamžitě se tam vrací Tálibán. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám