Hlavní obsah

U trosek havarovaného airbusu našli i lidská těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Na dně Atlantiku u trosek havarovaného airbusu Air France byla nalezena i těla cestujících. Na záběrech, které byly nyní zveřejněny, lze vidět dva motory, rozpárané křídlo, části podvozku a kus trupu s patrnými okýnky. Částečně se už propadly do sedimentů a bahna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotografie trosek airbusu Air France na dně AtlantikuVideo: Reuters

 
Článek

Uvedl to v pondělí francouzský úřad pro vyšetřování leteckých nehod BEA, když zveřejnil fotografie trosek ve vysokém rozlišení pořízené dálkově ovládanou ponorkou Remus 6000.

Foto: Reuters

Motor havarovaného Airbusu A330-204 Air France

„Byla objevena těla. Budou vyzvednuta a identifikována,“ řekla Nathalie Kosciusko-Morizetová z ministerstva pro dopravu."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Automatická miniponorka, která objevila trosky airbusu Air France Video: Reuters

Neuvedla ale, kolik těl bylo spatřeno, ani v jakém stavu těla jsou. Chce chránit pozůstalé, napsal list New York Times.

Foto: Reuters

Motor havarovaného Airbusu A330-204 Air France

Podle vyšetřovatelů potrvá tři nebo čtyři týdny, než na místo dorazí zvláštní loď určená pro vyzvednutí trosek a mrtvých. Trosky byly objeveny o víkendu. [celá zpráva]

Nacházejí se na relativně malém prostoru 600 krát 200 metrů. Ředitel vyšetřovacího úřadu Jean-Paul Troadec sdělil, že se nyní pátrací skupina zaměří na vyhledání černých skříněk, jež by mohly odhalit příčiny tajemného pádu letadla. Není také jasné, zda po dvou letech pod vodou budou záznamy hovoru z kabiny i údaje z přístrojů ještě čitelné.

Foto: Reuters

Podvozek havarovaného Airbusu A330-204 Air France

Jeden z pozůstalých, Robert Soulas, který ztratil dceru a zastupuje rodiny asi 60 obětí, po zveřejnění, že se nalezla těla, uvedl: „Na to jsme nebyli připravení. Nyní jsme konfrontováni s dalším traumatem. Nechápu, proč neprohledali tuto oblast už dříve.“ Podle něj je to divné, protože na místě satelity zjistily stopy kerosenu.

Z 228 lidí na palubě bylo dosud vyzvednuto jen 45 pasažérů a pět členů posádky včetně kapitána. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám