Hlavní obsah

Tripolis čelí dalším náletům

Novinky,

Nálety na Libyi pokračují i ve čtvrtek večer. Libyjská televize uvedla, že se civilní i vojenské objekty na východním předměstí Tadžura dostaly pod palbu střel dlouhého doletu, zřejmě tedy střel s plochou dráhou letu Tomahawk. Ve městě je také slyšet protiletadlová palba.

Foto: Darren Staples, Reuters

Britská stíhačka RAF Tornado vzlétá z RAF Marham

Článek

Městem podle agentury AFP otřásly tři mohutné exploze. Vysoký představitel Pentagonu ale uvedl, že všechny útoky jsou vedeny mimo obývané oblasti a centra měst. O explozích na předměstí se informovalo už dříve, ale spekulovalo se, že jde o střety s povstalci. [celá zpráva]

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun uvedl ve čtvrtek, že se Libye nepodřídila rezolucím Rady bezpečnosti OSN 1970 a 1973. Režim Muammara Kaddáfího sice už vyhlásil tři příměří, ale žádné nebylo ze strany jeho ozbrojených sil dodrženo.

Kaddáfí, jeho synové a blízcí společníci navíc budou čelit dalšímu obvinění ze zločinů proti lidskosti v souvislosti s nasazením libyjské armády proti civilistům. Podle AFP bylo jen v Misurátě za týden bojů zabito 109 lidí a stovky dalších zraněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám