Hlavní obsah

Krejčíř je opět na útěku, policie se jej pokusila neúspěšně dopadnout

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Po českém uprchlíkovi Radovanu Krejčířovi se opět slehla zem poté, co jeho luxusní rezidenci v Johannesburgu prohledali příslušníci jihoafrické elitní jednotky Hawks (jestřábi). Policisté prohledali také kliniku, kde se měl Krejčíř nacházet. Už tam však nebyl. V jeho rezidenci byl nalezen česky psaný seznam čtyř lidí, kteří mají být údajně zlikvidováni.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Podle serveru Eye Witness News s policií vyjednávali Krejčířovi právníci, kteří připustili, že by se český uprchlík mohl úřadům sám vydat ještě ve čtvrtek. Jeden z podnikatelových právních zástupců Eddie Claasen ale pro server Times Live přiznal, že advokáti nevědí, kde se jejich klient nachází. „Nemám tušení, kde právě je. Jsem s policií domluven, že jej vydám,“ upozornil.

Krejčíř v JAR čelí podezření z pondělní vraždy kontroverzního podnikatele a významné figury jihoafrického podsvětí Cyrila Beeky, a z pojistného podvodu, kdy měl z pojišťoven vylákat v přepočtu 12 miliónů korun na základě falešné diagnózy.

Policisté vnikli do špatného domu

Akce, při které chtěli policisté Krejčíře zadržet, se neobešla bez komplikací. Zásahová jednotka totiž omylem vnikla do sousedního domu, čímž jeho majiteli způsobila škodu v přepočtu čtvrt miliónu korun. Do Krejčířovy rezidence pak pronikli z tohoto pozemku. V Krejčířově domě pak zadrželi dva lidi, údajně podnikatelova syna a spolupracovníka, kteří byli podle médií vyslýcháni ve čtvrtek.

Hlavním objevem byl ale údajný seznam lidí určených k likvidaci, který obsahoval čtyři „nepohodlné“ osoby. Policisté rovněž tvrdí, že do JAR přicestovala skupina srbských nájemných vrahů, kteří se o tyto lidi měli „postarat“. Na seznamu byl i zavražděný Beeka.

Policisté Krejčíře hledali také na klinice Rosebank, kde se měl podle informátorů nacházet. "Naši muži tam dorazili a snažili se ho zadržet, ale když přišli na místo, již tam nebyl," citoval server eyewitnessnews.co.za policejního mluvčího McIntoshe Polelu.

Uprchlík přišel o luxusní vozy

Jihoafrický tisk rovněž oznámil, že daňový úřad Krejčířovi ve středu odpoledne zabavil dva luxusní sportovní vozy. „Zabavili jsme v souladu s celními předpisy lamborghini a ferrari na pozemcích v Bedfordview. Jde o součást snahy státu a orgánů činných v trestním řízení zapojených do této kauzy zajistit majetek, aby nebyl promarněn, zatímco probíhá vyšetřování,“ citoval server News 24 mluvčího úřadu Adriana Lackaye. Upřesnil, že „naši vyšetřovatelé pomáhají dalším orgánům ve vyšetřování řady finančních transakcí mezi jistými osobami“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám