Hlavní obsah

Televizní moderátor burcoval Libyjce se samopalem v ruce

Tripolis

Moderátor libyjské státní televize v úterním pořadu, v němž telefonicky rozebíral s diváky současnou situaci v zemi, podpořil vůdce Muammara Kaddáfího. Před kamerou se zavázal ho bránit a zemi zbavit zrádců. Aby své odhodlání náležitě zdůraznil, vytáhl na kameru samopal.

Článek

„Jsem připraven kdykoliv, ve dne v noci, bránit svoji zemi. Toto je naše zbraň. Kdo jiný na světě by mohl rozdat zbraně lidu, když by mu nedůvěřoval? Ukažte mi v celém světě člověka nebo prezidenta, který si dovolí ozbrojit civilisty, když by tito lidé nebyli k vedení skutečně loajální,“ prohlásil moderátor.

„Ve jménu všemohoucího Boha ti, můj drahý vůdce, přísahám, že pro tebe obětuji svůj poslední dech, svoji poslední střelu, svoji poslední kapku krve, poslední dítě. Nikdo se tě nesmí dotknout. Nedovolíme jim (spojencům), aby ti ublížili. Jsi jim příliš nadřazen a máš větší důstojnost,“ dodal.

V televizi v úterý vystoupil před svými stoupenci i samotný Kaddáfí, aby západní země varoval, že skončí na smetišti dějin. Zatímco hovořil, americký admirál Samuel Locklear oznámil novou fázi akcí v Libyi. Po zdecimování letectva by na řadu mohly přijít Kaddáfího tanky útočící na povstalce.

Tripolis odmítá nařčení, že útočí. Tvrdí, že tak jeho jednotky činí pouze v případě, když jsou napadeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám