Hlavní obsah

Kamera zachytila strmý pád antonovu v Kongu, zahynulo 23 lidí

Novinky,
Pointe-Noire

Na 23 stoupl podle středečních zpráv agentury AFP počet obětí nedělní havárie nákladního antonovu, který se v neděli večer zřítil do obytné oblasti města Pointe Noire v Republice Kongo. Mezi mrtvými je i čtyřčlenná posádka letadla společnosti Trans Air Congo. Na palubě bylo pět cestujících. Většinu obětí tvoří obyvatelé miliónového přístavu na březích Atlantiku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád letadla na obydlenou městskou část v KonguVideo: Reuters

 
Článek

„K devatenácti tělům nalezeným včera přibyla čtyři další, která jsme našli ráno. To zvýšilo celkový počet obětí na 23," řekl ve středu starosta města Roland Bouiti-Viaudo.

Policisté a záchranáři dále pokračují v prohledávání trosek čtvrti Mvou Mvou, kde bydlí především dělníci.

Po dopadu stroje vypukl požár, který zuřil tři hodiny, než se ho podařilo zvládnout. Oheň strávil celé letadlo až na ocasní část.

Foto: Profimedia.cz

Trosky antonovu mezi zničenými budovami

Havárii popsal 35letý svědek: „Viděl jsem nestabilní letadlo, které se přibližovalo naším směrem. V jednu chvíli uhýbalo několikapatrové budově. Lehl jsem si ještě předtím, než jsem slyšel ránu.“

Při tragédii bylo také zraněno čtrnáct lidí. Je mezi nimi žena z Jižní Afriky, která utrpěla popáleniny třetího stupně a byla evakuována do vlasti.

Antonov byl skoro prázdný, kromě pěti lidí přepravoval jen 750 kilogramů hovězího masa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám